Poslovni pokloni poslovnim partnerima

Novogodišnji praznici su pred nama, i već je pravo vreme. To predstavlja ozbiljan posao. Kao deo dobro utvrđenog programa, može pomoći da se uspostave ili poboljšaju kritični odnosi i sve više postaju isplativa sredstva za prepoznavanje aktivnosti koje donose novac.

Važno je da se napravi i ostavi dobar utisak. Da bi se to postiglo, naučite da pobedite izazove kada su poslovni pokloni u pitanju.

usb

  • Preterane ideje

Naravno da želite da impresionirate klijenta ili potencijalnog klijenta, ali to svakako ne znači da bi trebalo da idete u inostranstvo po poklon. Kada poslujete sa strancima, morate da zapamtite da postoje različite kulturne sredine. Korpa vina može biti pogodna za nekoga u Francuskoj, međutim to neće impresionirati ljude iz arapskih zemalja u kojima je alcohol zabranjen.

  • Trivijalni pokloni

Kape, olovke sa logotipom i šolje su precenjeni poslovni pokloni. Oni ne stvaraju efekat, naprotiv, oni čine da osobe koje prime takav poklon osećaju pritisak da prihvate tog klijenta. Što se saradnje sa međunarodnim partnerima tiče ne možete sebi dozvoliti da upropastite tako nešto. Odaberite nešto mnogo originalnije!

  • Izbegavajte da šaljete poklone po nekome

Kada pokušavate da izgradite uspešno poslovno partnerstvo ne možete poslati nekoga da odnese vaš poklon. Ne savetujemo vam ni da koristite poštanske usluge. Napravite nezaboravan utisak i odnesite poklon lično. Sam gest će na vašem  klijentu sigurno ostaviti odličan utisak.

  • Masovno proizvedeni nasuprot personalizovanim poklonima

Lako je poslati poslovnim partnerima proizvode koji se masovno proizvode. Međutim, oni nisu originalni i partner ili klijent neće biti impresioniran. Originalan i pažljivo izabran poklon će, sa druge strane, odmah privući pažnju. Dvanaest godina star viski je odličan izbor za klijente ili partnere koji cene takvu vrtsu stvari.

Poklon za partnere je društveni gest koji se očekuje u većini zemalja, dok u nekim predstavlja mit. Poznajući vodič za izbor odličnog poklona utvrdićete saradnju sa postoječim ili pronaći nove klijente. Belt Logotype Christian Lacroix, card holder Myth ili key ring Aquarelle samo su neki od prelepih poklona koje možete naručiti na sajtu www.zeppelin.rs . Svaki poklon se može prilagoditi vašem logotipu ili bojama firme.