Odbitak PDV-a na reklamni materijal

Reklamni materijal obuhvata različite predmete sa konkretnom namenom, koji se kreiraju sa ciljem privlačenja velikog broja potencijalnih i stvarnih kupaca, dobavljača i drugih interesnih grupa od značaja za kompanije. Mnogo je prednosti koje promo materijali daju samim firmama, kao i korisnicima.

Reklamni materijali imaju veliku ulogu u privlačenju i zadržavanju lojalnih saradnika. Takođe, govore da firme brinu o partnerima, povećavaju stepen poverenja i saradnje. U nastavku slede konkretni razlozi zašto je reklamni materijal odličan izbor za poslovne ljude.

Reklamni materijali su raznoliki funkcionalni predmeti

Reklamni materijali predstavljaju odlične sitnice od značaja za korisnike, tačnije opipljive predmete određene vrednosti. Pre svega, tu najčešće spadaju hemijske olovke, rokovnici, majice, šolje, USB memorije, kačketi, punjači i slušalice za telefon, torbe, privesci i mnogo toga drugog. Njihovo kreiranje u vezi je sa brendiranjem, pa tako imaju obično utisnut logotip, znak, žig ili promotivnu poruku firme koja ih poručuje. 

Svaka njihova nabavka se posmatra i pravda računovodstveno. Tako, reklamni materijal obuhvata navedene kategorije funkcionalnih predmeta ukoliko je njihova pojedinačna vrednost manja od 2.000 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Odlično je to što obično ta vrednost i bude manja od navedene.

Računovodstvena opravdanost i prednosti reklamnog materijala

Reklamni materijal i u finansijskom smislu je odlično rešenje za sve firme, jer stvara solidne uštede, a privlači i zadržava kupce i druge saradnike. Reklamni materijal čija je pojedinačna vrednost do 2.000 dinara bez PDV-a, ima poreski tretman tako što se omogućava pravo odbitka poreza na dodatu vrednost od vrednosti materijala. Samim tim, to umanjuje novčani izdatak za reklamni materijal. To je ključni razlog, pored velike pokrivenosti, da reklamni materijal kao tradicionalan poklon i danas „živi“ u svim marketing miksovima preduzeća. 

Reklamni materijal spaja lepo i korisno

Reklamni materijal ima nesumnjivo mnogo prednosti u svetu marketinških aktivnosti. Privlači veliki broj ljudi jer je vid poslovnog poklona, na osnovu čega se povećava svest javnosti o funkcionisanju, proizvodima i uslugama preduzeća. Takođe, računovodstveno je vrlo opravdano rešenje jer donosi navedene uštede za poreske obveznike, odnosno firme – mogućnost odbitka poreza na dodatu vrednost, što je odlično u novčanom smislu i ostvarenju finansijskih rezultata. Sve to nedvosmisleno donosi ukupne pozitivne rezultate, što govori da odabir reklamnog materijala među marketinškim alatima i aktivnostima uvek predstavlja odlično rešenje za sve subjekte. Poreske uštede u kombinaciji sa zadovoljnim kupcima i saradnicima viđene kroz ponovljene kupovine i obnovljene ugovore, predstavljaju veliku vrednost za firme, preduzeća i kompanije. 

Reklamni materijal tradicionalno važi za odličan način posvećivanja pažnje, privlačenja i zadržavanja kupaca i savet je da uvek bude deo promocije u okviru marketing miksa. Uz mogućnost odbitka PDV-a, njegova korisnost je još veća, jer stvara prostor za uštede i značajniju opravdanost ulaganja u marketinške aktivnosti. Takođe, reklamni materijal danas je vrlo funkcionalan, moderan i zapažen na tržištu, tako da spoj tradicije i savremenosti daje odlične rezultate svakom poslovnom subjektu.

 

O ZEPPELIN-U

Mi smo tim koji karakteriše odgovornost prema klijentima, njihovim željama i prema sebi. Trudimo se da ne budemo samo trgovci reklamnim materijalom već i vaši savetnici u oblasti izrade reklamnog materijala i biznis poklona koji će vama pomoći da vaš brend na najbolji mogući način dospe do vaših kako budućih i sadašnjih klijenata i poslovnih parnera tako i do vaših zaposlenih.

Zbog toga smo izabrali najbolje partnere u vidu dobavljača i štamparija sa kojima sarađujemo. Trudimo se da izgradimo odnos medjusobnog poverenja i da naša saradnja bude na obostrano zadovoljstvo. To što nas dosadašnji klijenti hvale pomaže nam da se sa velikim entuzijazmom borimo za buduće klijente. Sigurni smo da ćemo opravdati vaše poverenje.

Čekamo vas,
Zeppelin Pro Beograd

Opširnije...

PRIJAVITE SE!

Prijava na naš newsletter Vam omogućava da uvek prvi dobijete obaveštenja o novim proizvodima u našoj ponudi ili promotivnim kampanjama koje planiramo da uvedemo u budućnosti.